Cupping

Alle ins en outs over cupping!

Je hebt het er maar druk mee: je werk, je gezin en o ja, ook nog sporten en een sociaal leven. Door de stress van alledag kunnen je spieren gaan vastzitten. Maak in je drukke agenda een moment vrij om alle lichamelijke en mentale spanningen los te laten en probeer cupping!

Cupping is een van oudsher Chinese therapie, bedoeld om stress en lichamelijke klachten te verminderen. De onderliggende gedachte van cupping is dat je lichaamscellen zuurstof gebruiken en koolstofdioxide afgeven. Als een lichaamscel door een bepaalde oorzaak minder goed functioneert, dan kan je lichaamsenergie geblokkeerd raken en gaan gifstoffen zich ophopen. Deze blokkade in de energiestroom kun je herkennen als pijn in je lichaam.

De praktijk
Tijdens de cuppingmassage worden glaasjes (cups) op je huid aangebracht. Doordat de onderkant van het cupje kort verwarmd wordt, trekt de huid vacuüm en komen het bindweefsel en het spierweefsel omhoog. Vervolgens worden de cups over je lichaam heen bewogen. Doordat de spieren en de huid op deze manier goed doorbloed raken, wordt het lichaam gestimuleerd tot het afdrijven van de opgehoopte afvalstoffen en gifstoffen. De verstorende energie verlaat je lichaam door de poriën van je huid. Het gevolg: een algehele staat van ontspanning! Goed om te weten: de massage is niet pijnlijk, maar kan doordat je huid goed doorbloed raakt wel rode cirkels achterlaten. Deze trekken binnen korte tijd weer weg.

Praktijk voor Acupunctuur & Massage in Amsterdam en Laren