Tuina

2014121115202767

Tuina is een massage welke zijn oorsprong vindt in China en al circa 4000 jaar wordt beoefend. Het is de voorloper van de Shiatsu, een Japanse drukpunt massage. Bij Tuina worden de meridianen en specifieke punten gestimuleerd, waardoor de Qi-stroom (lichaamseigen energie) vrij en gelijkmatig door het lichaam kan stromen. Volgens de Chinese geneeskunde wordt ziekte veroorzaakt door onevenwichtigheid en blokkades in de Qi-stroom. Als deze in balans is voel je meer ontspannen en vol levenskracht. Door een Tuina massage is het mogelijk een disbalans op te heffen. Hierdoor ontstaat een beter algemeen welbevinden.

2015020410174619

Kenmerkend van een Tuina massage is de roterende bewegingen tijdens de druk. Het kan daardoor op sommige plaatsen zeer gevoelig zijn. Dit is echter van tijdelijke aard. Na de massage ervaar je een verkwikkende uitwerking welke enige tijd kan aanhouden.

Tuina is zeer geschikt voor allerlei ongemakken, zoals: spierpijn, stijfheid, rug en schouderklachten. Het zorgt voor een sneller herstel na een blessure.

Praktijk voor Acupunctuur & Massage in Amsterdam en Laren