Ontspanningsmassage

Chi_Time_3228_6_xDe ontspanningsmassage is een van de bekendere massagevormen. Het is een massage waarbij het lichaam en de geest weer helemaal tot rust komen. Het doel van deze massage is dan ook om lichamelijk en geestelijk tot volledige ontspanning te komen. De ontspanningsmassage geeft u het gevoel van een complete ontspanning.

Oorsprong

De ontspanningsmassage is eigenlijk een klassieke massage. Deze behandeling is al meer dan duizenden jaren oud. Het is namelijk een van de oudste massagevormen welke al werd toegepast in het oude Egypte en in de tijd van de Romeinen en de Grieken. Het woord massage heeft een Arabische oorsprong. Het is weer afgeleid van het woord ‘mass’ dat onderzoekend aanraken betekent.

De massage

Tijdens de massage lig u op uw buik op een massagetafel. De masseur maakt tijdens het masseren gebruik van verschillende technieken, zoals zachte strijkingen, kloppen, schudden, knedingen en vibraties. Deze bewegingen stimuleren de doorbloeding van de weefsels en er worden afvalstoffen afgevoerd. Ook worden de spierfunctie en de stofwisseling van de spieren hierdoor weer verbeterd. Door deze massage wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam weer hersteld. Gedurende deze massage komen lichaam en geest weer tot rust. De spanningen die u hebt opgebouwd vloeien weg en u voelt u weer fitter.

Wanneer ontspanningsmassage

De ontspanningsmassage kan, net als heel veel massages, worden toegepast om mensen te verhelpen of te verlichten van verschillende klachten. Hierbij kunt u denken aan psychische of lichamelijke klachten, als stress, hoge spierspanningen, storingen in de lichaamsbeleving, vermoeidheid, slapeloosheid en spierpijnen. De massage heeft een positieve invloed op het lichaam, zoals het bewegingsapparaat, de spijsvertering, de hormoonhuishouding en de lichaamsbeleving. Er wordt wel gezegd dat een regelmatige ontspanningsmassage een preventieve werking heeft op de algehele lichamelijke en geestelijke gezondheid. Hierdoor beschermt u uzelf tegen veelvoorkomende klachten, zoals een burn-out, slapeloosheid en oververmoeidheid. Vooral in deze tijd van drukte kan deze behandeling dan ook zeer goed zijn. Veel mensen hebben namelijk een stressvol leven en nemen nog nauwelijks de tijd voor zichzelf. Om lichamelijk en geestelijk in balans te blijven is het dan ook nodig om regelmatig een moment van ontspanning toe te passen. Een ontspanningsmassage is hier dan ook zeer geschikt voor.

Praktijk voor Acupunctuur & Massage in Amsterdam en Laren